rajt: 2019.09.28.

Nap
0
-169
-9
Óra
0
-1
Perc
-4
0
mp.
0
-9
Mintegy 400-an vágtak neki a 2. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton futamainak

Mintegy 400-an vágtak neki a 2. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton futamainak

A családi nap keretében megrendezett futóverseny résztvevői a 1353-as adományvonal számát magukon viselve hívtak összefogásra Kárpátaljáért

A tavaly ősszel hagyományteremtő szándékkal elindított futóverseny után idén másodjára is megrendezték a Beregszászi Jótékonysági Félmaratont. A szervező Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél többek figyelmét irányítsa rá a kárpátaljai tevékenységére, és minél több embert buzdítson a nehéz körülmények között élő családokat segítő segélyprogramjának támogatására.

A szombati sportrendezvényt idén számos játékos programot kínáló családi nap foglalta magába. Az eseményt Lehel László és az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere nyitotta meg. A közös bemelegítést Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete tartotta, akinek idén ez a beregszászi volt az ötvenedik félmaratonja. A családi nap kiemelt programjaként Wolf Kati énekesnő, a Segélyszervezet önkéntese koncerttel ajándékozta meg a résztvevőket. A színes program kavalkád része volt egy látványos kerékpárakrobatika bemutató, melyet a helyi teremkerékpárosok csapata adott elő. Az immár családi nappá kiteljesedő eseményen a legkisebbek sem unatkoztak, őket körhinta, arcfestés, lufihajtogatás és ugrálóvár várta, hogy felhőtlen vidám órákat tölthessenek el.

A kitűnő hangulatban zajló rendezvénynek az időjárás is kedvezett. A gyönyörű, nyárias melegben tartott futóverseny távjai a Barátság Stadiontól indultak, ahol a félmaratonra, a 10 illetve 5 kilométeres távra vállalkozók mellett, sok gyermek is indult a 3 kilométeres és a 800 méteres távokon. Összesen több mint 300-an teljesítették a különböző futamokat.
A félmaraton táv női első helyezettje Sara Ramadan lett, aki az amerikai békehadtest önkéntesként segít Beregszászon. A férfiaknál pedig a Szerencsejáték Zrt. színeiben induló Várkonyi Csaba teljesítette leggyorsabban a 21 km-es távot.

A sporteseményen azonban nem a versengésben volt a hangsúly, hiszen a cél közös volt: felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai tevékenységére, és minél több adományozót toborozni Magyarországról a 1353-as adományvonalon keresztül. Hogy minél több embert buzdítsanak a háború nyomán kialakult gazdasági helyzetben nehézségekkel küzdő családokat segítő segélyprogram támogatására, ezért minden induló a 1353-at viselte a pólóján a rajtszáma mellett.

Bár a verseny véget ért, a 1353-as adományvonalat most, a hír hallatán vagy olvasása közben is fel lehet hívni, így vállalva közösséget a jó cél érdekében futókkal, egyúttal hívásonként 250 forinttal segítséget is nyújtva a mindennapokban különös nehézséggel küzdő kárpátaljai embertársainknak.

támogatóink

közösségi csatornáink

kapcsolat

e-mail: info@beregrun.com

tel: +38 095 860 5928;

      +36 30 427 5305

Back to Top